ELADÓ LUXUS KASTÉLY – A MAGYAR VERSAILLES

Acsaújlak, Pest vármegye

Ár
13,2 millió EURO
Alapterület
3.133 nm
Telekterület
58.943 nm
Szobák száma
15
Ingatlan állapota
teljeskörűen felújított
Építés éve
1910
Felújítás éve
2012
Komfort
luxus
Hűtés-Fűtés
biomassza kazán 4x64KW
Épület szintje
3
Beépíthetőség
20 %
Kilátás
panorámás
Parkolás
udvari beállók
Akadálymentesített
igen
Napelem
van - 50 KW
Napkollektor
van
Fúrt kút
van
Energiatanúsítvány
AA

LEÍRÁS

ACSAÚJLAKI KASTÉLY – A MAGYAR VERSAILLES

Ez a fenséges kastély valóban különleges lehetőséget kínál leendő tulajdonosa számára. Az épület történelmi múltjával és gyönyörű környezetével egyaránt lenyűgöző, és a 2012-ben végrehajtott teljes körű felújításnak köszönhetően ma modern és exkluzív környezetet nyújt.

Az 1910-ben épült kastély eredeti építészeti értékeit megtartva, Herrer Y Ceasar Ybl-díjas építész tervei alapján került teljes körű felújításra, amelynek során az épület eredeti pompája és stílusa teljes mértékben megőrzésre került. A helyreállítás magas minőségben, szakértői szemmel és körültekintő odafigyeléssel történt, hogy a kastély a mai kor elvárásainak is megfeleljen, miközben hű marad a múltbeli hangulathoz és karakterhez. A birtok, amelyen a kastély áll, kivételes lehetőséget kínál egyedülálló luxus és természeti élmények megélésére. A kastély és a park a múlt és a jelen találkozása, és ezáltal egy olyan hely teremtődött, amely méltó örökségeink megőrzéséhez és a modern világ igényeinek kielégítéséhez.

Az új tulajdonos számára ez egy lenyűgöző lehetőség, hogy egy olyan kastélyt birtokoljon, amely gazdag történelmi értékekkel rendelkezik, ugyanakkor modern és kényelmes, főúri luxust biztosító otthont nyújt. A kastély várja az új tulajdonosát, hogy tovább ápolja és megőrizze ezt a kulturális és természeti kincset, melynek eleganciája és pompája az ikonikus Versailles-i kastély hangulatát idézi, így a látogatók egy igazi történelmi utazásra indulhatnak.

AZ ÉPÜLET:

Az épület összesen 3133 négyzetméter alapterülettel rendelkezik, 13 hálószobával, 2 fogadóteremmel és 7 fürdőszobával. Az építészeti stílus a hajdani várkastélyokat idézi, és a reneszánsz és barokk elemek harmonikus egységet alkotnak a modern luxus követelményeivel.

A kastély elrendezése tágas és impozáns, megfelelve a XXI. századi luxus igényeknek. Az elegáns és gazdag történelmi hangulat mellett minden modern kényelmet és felszerelést megtalálunk az ingatlanban.

FŐÉPÜLETE egy 1630 négyzetméteres területen helyezkedik el, magában foglalva a földszintet, két emeletet és a padlás szintet, valamint a pincét. A kastély átalakítása és felújítása magas minőségben történt, figyelembe véve a funkciókat és biztonságot.

A földszint 450 négyzetméteres területén helyet kapott egy 75 négyzetméteres mitológiai elemekkel gazdagított fogadóterem, két több mint 30 négyzetméteres king-size lakosztály, egy 33 négyzetméteres ebédlő, egy 40 négyzetméteres konyha, iroda és a szükséges vizes helyiségek. Az emeletek között egy hatszemélyes elegáns lift és egy impozáns lépcső teszi lehetővé a könnyű közlekedést.

Az első emelet 473 négyzetméteres területén két 40 négyzetméteres lakosztály, öltöző- és dolgozószobák, közel 100 négyzetméteres szalon és könyvtár, egy 40 négyzetméteres ebédlő, két elegáns erkély és vizesblokkok találhatók. A második emelet 406 négyzetméteres területén négy, kb. 35 négyzetméteres lakószoba, kiszolgáló helyiségek és két tetőterasz van.

Az épület alatti pince szintén lenyűgöző látványt nyújt, melyet borozóként használnak. A pince rusztikus terméskő burkolattal, szőlőlevelekkel és fürtökkel díszített kovácsoltvas ajtókkal, valamint ólomüveg freskókkal díszített világító ablakokkal rendelkezik, amelyek tovább fokozzák a kastély hangulatát és egyedi varázsát. A birtokon található 100 évesnél is idősebb fák tovább emelik a kastély különlegességét, és egyedi atmoszférát kölcsönöznek az ingatlannak.

A kastély különlegességei közé tartoznak a lenyűgöző freskók, a gazdag színhasználat és a kézzel szőtt selyemhernyó falikárpitok, melyek versailles-i hangulatot varázsolnak. A mesés lakosztályok egyedi márvány kandallókkal vannak ellátva. A kastély professzionális biztonsági berendezésekkel rendelkezik, beleértve a kül- és beltéri kamerarendszert, valamint kialakításra került egy páncél- és fegyverszoba is.

A kastély és a parkja egyaránt bámulatos és páratlan élményt nyújt azoknak, akik szeretnének belemerülni a múltba és megélni a luxus és pompás kastélyélet érzését.

Ez az egyedi saroktornyos kastély, mely a luxus, elegancia és főúri életforma világát idézi meg, mindössze egy órányi autóútra található Budapesttől. A gyönyörű, magánkézben lévő kastély még érintetlen, és modern, hangulatos mesebeli kastély parkkal rendelkezik, amely számos lehetőséget nyújt a további fejlesztéseket illetően is.

Az Acsaújlaki Kastély varázslatos belső terei egyedülállók, dísztermei lenyűgözőek, borospincéje pedig kiváló minőségű borokkal várja az ide látogatókat.

Ideális helyszín lehet forgatásokhoz és divatfotózásokhoz is, mivel korhűen felújított belső terei lenyűgöző atmoszférát teremtenek. Kisebb, meghitt rendezvényektől egészen speciális eseményekig vagy akár nagyszabású bálokig is remek helyszínként szolgál.

Az OLDALSZÁRNYBAN elsősorban a kiszolgáló személyzet részére kialakított helyiségek találhatók, valamint egy fitnesz terem, és újonnan létrehozott belső medence és szauna. Emellett külső medence is rendelkezésre áll a maximális kényelem megteremtésének érdekében.

A KASTÉLYPARK, mely egy igazi műalkotás:

A kastély különlegességét tovább fokozza az ősfás hat hektáros kastélypark, melynek kialakításában Prónay Dezső báró felvidéki birtokáról származó számos növény található meg. Ez a bámulatos kert minden évszakban új arcát mutatja, és valóban szívet-lelket gyönyörködtető látványt nyújt mindazoknak, akik mélyen értékelik a természet csodáit.

A kastélyparkban számos lenyűgöző létesítmény található, amelyek még tovább fokozzák az ingatlan különlegességét.

A parkban elhelyezkedő 8 boxos, 383 négyzetméteres barokk stílusú versenyló istálló gondoskodik a különleges lovak elhelyezéséről és ellátásáról. Emellett található még egy 163 négyzetméteres biomassza kazánház, amely az épület és a park fűtését biztosítja, és egy őrközpont. A kastélyhoz tartozik egy kutyakennel is, amely gondoskodik a házikedvencek kényelméről.

A parkban találunk továbbá két nagy, 270 négyzetméteres alpesi stílusú faházat és egy kisebb cottage-t, ahol vendégeket lehet fogadni vagy akár pihenni a természet közelségében. A lófuttató és a nagyvad vadászterület kiváló lehetőséget nyújt a lovas tevékenységek és a vadászat kedvelőinek.

A parkban található horgásztó és a helikopter fogadására alkalmas leszálló pálya még további kényelmet és sokoldalúságot nyújt az ingatlan használói számára.

A kastélyparkban található nagyméretű tó a területen átfolyó természetes patak vizeiből táplálkozik, és egy tündéri szigettel a közepén igazi látványosság és nyugalmat kínál a látogatóknak.

ENERGIAHATÉKONYSÁG:

A kastély környezettudatos megközelítése kiemelkedő, hiszen az Acsán található ingatlan az egyetlen „zöld” kastély Magyarországon. A parkban elhelyezett 50 kW-os napelem erőmű és a kazánházban működő 4 db, egyenként 64 kW-os biomassza kazán biztosítja az áramellátást és a fűtést, míg a használati melegvizet napkollektorok garantálják. A park öntözését pedig fúrt kút biztosítja, ami teljes egészében összegezi a kastély környezettudatos és fenntartható megoldásait.

Az ingatlan területén 1400 m mélységben korlátlan vízhozamú, 30-35 fokos, gyógyvíz minőségű termálvíz található. Ezzel kapcsolatosan vízkutató szakvélemény is rendelkezésre áll.

A jelenlegi tulajdonos rendkívül elkötelezett volt abban, hogy a kastély eredeti értékeivel összhangban álló, modern hasznosítási formát kapjon, amely lehetővé teszi a helyreállított épületek látogatását is. A projekt megvalósítása előtt részletes tudományos kutatás történt, amely magában foglalt levéltári, történeti és művészettörténeti elemzéseket. Ennek a kutatásnak köszönhetően a helyreállítás során a kastély eredeti jellege és stílusa megőrzésre került, és a műemléki jelentőségét is maximálisan figyelembe vették.

Az épületek helyreállítása mellett új épületek is kialakításra kerültek, hogy a kastély modern igényeknek is megfeleljen, miközben hű marad az eredeti stílushoz és történelmi jelentőséghez.

ELHELYEZKEDÉS:

Acsaújlaki Kastély, vagy ahogy a régebbi nevén is ismert, a Patay család kastélya, a Vác felé vezető országút mentén helyezkedik el. Budapesttől mindössze egy órányi autóútra található, így könnyen megközelíthető a fővárosból. Az ingatlan Acsa településen található, Pest és Nógrád megye határán, a Galga és a Sápi patak összefolyásánál. Az egyedülálló elhelyezkedésnek köszönhetően gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra és természeti szépségekre.

A kastély közelében található egy 67 hektár méretű tó, amely a település határában lévő Sinkár-patak felduzzasztásával jött létre. A tó egész évben lenyűgöző látványt nyújt, és lehetőséget biztosít különböző vízi tevékenységekre és pihenésre. A tó a szomszédos Püspökhatvan területére is átnyúlik, így számos lehetőség áll a látogatók rendelkezésére a környező táj élvezetére.

A környékbeli erdők és természeti területek nagyon hívogatók, a természet közelsége és a friss levegő ideális kikapcsolódást nyújt mindazoknak, akik szeretik a természetjárást és az aktív pihenést.

Az Acsaújlaki Kastély egy olyan hely, ahol a múlt, a kultúra, a luxus és a természet összetalálkozik, így egyedi élményeket kínálva. Legyen szó történelmi és kulturális felfedezésről, romantikus pihenésről vagy természetközeli kirándulásról, ebben a kastélyban számos lehetőség rejlik.

Sokoldalúsága és sokszínű tulajdonságai miatt kiválóan alkalmas különböző célokra. Az ingatlan mérete, kivételes építészeti jellege és a hozzá tartozó lenyűgöző birtok lehetővé teszi, hogy különböző funkciókkal rendelkező létesítményekké alakítsák át.

Privát rezidencia: A kastély kitűnő választás lehet egy exkluzív és luxus magán rezidenciának. A tágas terek, a gazdag történelmi értékek és a gyönyörű környezet biztosítják a kényelmet és a privát életstílust.

Kastélyszálló: Az impozáns és elegáns kastély ideális helyszín egy luxus kastélyszálló kialakításához. Az exkluzív vendégszobák, a szolgáltatások és a kastélykert varázslatos környezetet biztosítanak a vendégeknek.

Vadászati központ: Acsaújlaki kastély és birtoka kiváló lehetőséget kínál egy vadászati központ létrehozására. A nagyvadas vadászterület és a kastély számos lehetőséget nyújt a vadászati tevékenységekhez és az azt kísérő kényelmi szolgáltatásokhoz.

Cégközpont: Az épület mérete és elegáns kialakítása lehetővé teszi, hogy a kastélyt egy cégközpontként használják. A tágas terek, a modern berendezések és a környezet inspiráló légköre kedvező környezetet teremt a vállalati működéshez és vezetői találkozókhoz.

Az Acsaújlaki kastély sokrétűsége miatt számos lehetőség rejlik benne, és az új tulajdonosnak lehetősége lesz kreatív módon kihasználni az ingatlan különleges adottságait és a különböző funkciókat kombinálni annak érdekében, hogy egyedülálló és felejthetetlen élményeket nyújthasson a látogatóknak vagy az ott élőknek.

Örömmel mutatjuk Önnek be ezt a pompás kastélyt, amely a magyar Versailles-ként ismert!

 

ENGLISH

Acsaújlak Castle – The Hungarian Versailles

This magnificent castle truly offers a unique opportunity for its future owner. With its historical past and beautiful surroundings it is both impressive and, thanks to the comprehensive renovation carried out in 2012, it now provides a modern and exclusive environment.

Built in 1910, the castle retained its original architectural values, undergoing a complete renovation based on the plans of the Herrer Y Ceasar Ybl-award-winning architect. The restoration preserved the building’s original splendor and style. The property on which the castle stands offers exceptional opportunities for experiencing unique luxury and natural beauty. The castle and the park represent the meeting point of the past and the present, creating a place that honors our heritage while meeting the demands of the modern world.

For the new owner, this is a stunning opportunity to own a castle with rich historical values that also offers a modern and comfortable residence providing aristocratic luxury. The castle invites its new owner to continue caring for and preserving this cultural and natural treasure, whose elegance and grandeur evoke the atmosphere of the iconic Versailles, allowing visitors to embark on a true historical journey.

THE BUILDING:

The building has a total area of 3133 square meters, with 13 bedrooms, 2 reception rooms, and 7 bathrooms. The architectural style reflects the charm of medieval castles, blending Renaissance and Baroque elements in harmony with modern luxury requirements.

The layout of the castle is spacious and impressive, meeting the demands of 21st-century luxury. Alongside the elegant and rich historical atmosphere, the property is equipped with all modern conveniences and amenities.

The MAIN BUILDING, situated on a 1630-square-meter area, includes the ground floor, two additional floors, an attic, and a basement. The castle’s transformation and renovation were carried out with attention to functionality and security.

On the 450-square-meter ground floor, there is a 75-square-meter reception room enriched with mythological elements, two king-size suites of over 30 square-meters each, a 33-square-meter dining room, a 40-square-meter kitchen, an office, and necessary sanitary facilities. An elegant lift for six people and an impressive staircase facilitates easy movement between the floors.

The first floor, covering 473 square meters, features two 40-square-meter suites, dressing and working rooms, an approximately 100-square-meter salon and library, a 40-square-meter dining room, two elegant balconies, and bathrooms. The second floor, with an area of 406 square meters, includes four approximately 35-square-meter bedrooms, utility rooms, and two roof terraces.

The basement beneath the building offers a breathtaking sight used as a wine cellar. Adorned with rustic natural stone flooring, wrought iron doors decorated with grape leaves and clusters, and leaded glass windows with frescoes, it enhances the castle’s atmosphere and unique charm. The estate’s trees, over 100 years old, elevate the castle’s uniqueness, adding a distinctive atmosphere to the property.

The castle’s features include stunning frescoes, rich color usage, and handwoven silk tapestries, evoking the atmosphere of Versailles. The fabulous suites are equipped with unique marble fireplaces. The castle is equipped with professional security systems, including outdoor and indoor camera systems, and a safe and weapons room has been designed.

Both the castle and its park offer a breathtaking and unparalleled experience for those who wish to immerse themselves in the past and experience the feeling of luxury and grand castle life.

This unique corner tower castle, reminiscent of the world of luxury, elegance, and aristocratic lifestyle, is just an hour’s drive from Budapest. The beautiful, privately owned castle remains untouched, featuring a modern, charming fairytale park that offers numerous possibilities for further development.

The INTERIOR OF THE CASTLE, with its magical spaces, is unique, and its ceremonial halls are impressive, while its wine cellar welcomes visitors with high-quality wines.

It can also serve as an ideal location for film shoots and fashion photoshoots, as its authentically restored interior creates a captivating atmosphere. Whether for intimate events, special occasions, or grand balls, the castle serves as an excellent venue.

In the ANNEX, primarily designed for the service staff, there are also fitness facilities, a newly created indoor pool, and a sauna. Additionally, an outdoor pool is available for maximum comfort.

The CASTLE PARK, a true masterpiece:

The castle’s uniqueness is further enhanced by the ancient, eight-hectare castle park, which includes numerous plants from Baron Prónay Dezső’s estate in the Upper Lands. This breathtaking garden displays a new face in every season, truly delighting those who deeply appreciate the wonders of nature.

The castle park features several impressive facilities that further enhance the property’s uniqueness.

The baroque-style racing horse stable with eight boxes, covering 383 square meters, ensures the accommodation and care of special horses. There is also a 163-square-meter biomass boiler house providing heating for the building and the park, as well as a guard center. The castle also has a dog kennel, ensuring the comfort of pets.

Additionally, the park includes two large Alpine-style cottages, each covering 270 square meters, and a smaller cottage for hosting guests or enjoying relaxation close to nature. The horse racing track and the large-game hunting area offer excellent opportunities for equestrian activities and hunting enthusiasts.

The fishing pond in the park and the helipad provide further comfort and versatility for the property’s users.

The large pond in the castle park is fed by the waters of a natural stream on the property, featuring a fairy-tale island in the middle, providing a true spectacle and tranquility for visitors.

ENERGY EFFICIENCY:

The environmentally conscious approach to the castle is outstanding, as the property in Acsa is the only „green” castle in Hungary. The 50 kW solar power plant in the park and the four 64 kW biomass boilers in the boiler house provide electricity and heating, while solar collectors ensure hot water. The park’s irrigation is provided by a drilled well, summarizing the castle’s environmentally friendly and sustainable solutions.

The property has an unlimited supply of thermal water at a depth of 1400 meters, with a temperature of 30-35 degrees Celsius and quality similar to medicinal water. A water exploration expert opinion is also available in this regard.

The current owner was highly committed to giving the castle a modern use in harmony with its original values, allowing the restored buildings to be visited. Before the project was implemented, detailed scientific research was conducted, including archival, historical, and art historical analyses. Thanks to this research, the castle’s original character and style were preserved during the restoration, taking full account of its monumentality.

In addition to restoring the buildings, new structures were created to meet modern needs while remaining true to the original style and historical significance.LOCATION:

Acsaújlaki Castle, or as it was known in earlier times, the Patay family castle, is situated along the road leading to Vác. It is just an hour’s drive from Budapest, making it easily accessible from the capital. The property is located in the village of Acsa, on the border of Pest and Nógrád counties, at the confluence of the Galga and Sápi streams. Due to its unique location, there is a beautiful view of the surrounding landscape and natural beauty.

Near the castle, there is a 67-hectare lake created by damming the Sinkár stream at the edge of the village. The lake provides a breathtaking view year-round and offers opportunities for various water activities and relaxation. The lake extends into the neighboring area of Püspökhatvan, providing numerous possibilities for enjoying the surrounding landscape.

The nearby forests and natural areas are very inviting, offering the proximity of nature and fresh air, ideal for those who enjoy hiking and active leisure.

Acsaújlaki Castle is a place where the past, culture, luxury, and nature converge, offering unique experiences. Whether it’s historical and cultural exploration, romantic retreats, or nature walks, this castle provides numerous possibilities.

Due to its versatility and diverse characteristics, it is excellently suited for various purposes. The size of the property, its exceptional architectural features, and the accompanying impressive estate allow for the transformation into facilities with different functions.

Private residence: The castle can be an excellent choice for an exclusive and luxurious private residence. The spacious rooms, rich historical values, and beautiful surroundings ensure comfort and a private lifestyle.

Castle hotel: The impressive and elegant castle is an ideal location for creating a luxury castle hotel. Exclusive guest rooms, services, and the castle garden provide a magical environment for guests.

Hunting center: Acsaújlaki Castle and its estate offer an excellent opportunity to establish a hunting center. The large game hunting area and the castle provide numerous opportunities for hunting activities and accompanying convenience services.

Corporate center: The size and elegant design of the building make it suitable for using the castle as a corporate center. The spacious rooms, modern facilities, and the inspiring atmosphere create a favorable environment for corporate operations and executive meetings.

Due to the versatility of Acsaújlaki Castle, there are numerous possibilities, and the new owner will have the opportunity to creatively utilize the property’s unique features and combine different functions to provide a unique and unforgettable experience for visitors or residents.

We are pleased to introduce you to this magnificent castle, often referred to as the Hungarian Versailles!

Janovszky Barbara

+36 70-3908042

info@janovszkyingatlan.com

Lépjen velünk kapcsolatba!

7 + 6 =

Janovszky Barbara

Ingatlanközvetítő
+36-70-390-8042
info{at}janovszkyingatlan.com