PANZIÓ, ÉTTEREM, NYARALÓ, SZŐLŐ,  FELDOLGOZÓ ÜZEM KIADÓ

Balatonrendes, Veszprém vármegye

Üzemeltetésre Borászattal együtt
1,7 millió Ft / hó
Üzemeltetésre Borászat nélkül
1,6 millió Ft / hó
Ingatlan állapota
új építésű
Kilátás
Balatonra panorámás
Parkolás
telken belül
Villany
van
Víz
van
Csatorna
van
Gáz
van

LEÍRÁS

Az alábbi vagyonelemeket kínáljuk kiadásra:

•Feldolgozó épülete és berendezési tárgyai,
•Pince és berendezései,
•Étterem és panzió teljes felszerelésével,
•Nyaraló + pincéje és kert,
•2,7 hektár szőlő-kert-szántó és utak (Balatonrendes külterület),
•4,6 ha szőlő (új telepítés, Szentbékálla).

SZŐLŐTERÜLETEK:

Két területen, a Badacsonyi és a Balaton-felvidéki borvidéken terülnek el a borászatot megalapozó, magyar magántulajdonban lévő szőlőterületek. Mindkét terület „szőlő” művelési ág besorolású, déli, dél-nyugati lejtésű:

– Szentbékálla 4,6 hektár
Csodálatos környezetben a Kőtenger mellett terül el. Az egész tábla cca 20 ha, melynek alsó tagjában több helyrajzi számon található. Ez a terület 2017 év során újratelepítésre került, amely még nem fejeződött be teljesen (Chardonnay, Olaszrizling, Kékfrankos). A hátralévő támrendszer kialakítás munkák várhatóan-ben fejeződnek be. Ennek költsége az árban benne van. A domboldal déli tájolása és a szélvédett környezet kiváltképp alkalmas a kiváló minőségű borászati alapanyag előállítására.

– Balatonrendes 2,7 hektár (2,1 ha szőlő és udvar; 0,5 ha szántó)
Balaton környékének talán legszebb területe, de mindenki által elismerten a legjobb Szürkebarát ültetvénye. A terület 80%-a egyesítésre került a korábban rajta áthaladó önkormányzati út megvételét követően. 2012-ben telepítést hajtottunk végre (2100 m2 Furmint), így az aktív ültetvényhányad elérte az építési engedély megszerzéséhez szükséges egy helyrajzi számhoz tartozó terület 80%-át. A serdülőkorban lévő telepítés 2015-ben hozott először termést. A Kerekes dombról a Balaton felé lejtő ideális lejtésű terület garantálja a kiváló minőségű termést.
A domb lábánál a 71-es út felé eső részen 0,5 ha szántó található, amely a domb lábáig nyúlik.

Minőségi borainkkal több éttermet, vendéglátó egységet, borszaküzletet látunk el az ország több területén.

INGATLANOK:

Balatonrendes külterületen (Kerekes-domb) található egy feldolgozó üzem, egy melegkonyhás étterem, egy 6 szobás panzió és egy új építésű pince.

 

SZŐLŐFELDOLGOZÓ-BORTÁROLÓ-BORKEZELÓ ÜZEM:

Az üzem 170 m2 területen került kialakításra. Az egyik helyiségben a szőlő fogadására és feldolgozására alkalmas berendezések találhatóak, a másik helységben a bor tárolása, illetve a must erjesztése történik. Az épület hűthető-fűthető. A feldolgozáshoz, érleléshez, palackozáshoz, valamint a késztermék értékesítéséhez szükséges tárgyi eszközök, berendezések egy részét EMVA pályázaton nyert, valamint saját tőkéből finanszírozott összegből valósította meg a Kft. A cég rendelkezik a termékek előállításához szükséges engedélyekkel. A feldolgozó átépítésre kerül, élelmiszeripari üzem minősítés megszerzése a cél. A kivitelezési munkák 2018-ban fognak zárulni.

MELEGKONYHÁZ ÉTTEREM-PANZIÓ-PINCE

A 2017 májusában átadott panzió és melegkonyhás étterem helyén már korábban is, jól bejáratott étterem működött. A 2017 évben szerzett tapasztalatok igen kedvezőek, a nyári időszakban teljes kihasználtsággal működöttt.

Profi üzemeltető viszi mind a két részt, fix 10 éves szerződéssel.

Mögötte található a vele egybeépített hantolt pince, mely boltíves kialakításának köszönhetően hangulatos helyet adhat rendezvények, borkóstolók lebonyolítására.

A területhez tartozik a mellette található – 2017-ben felújított – NYARALÓ INGATLAN is, amely 4.000,- m2 kert, cca. 56 m2 ház, 30 m2 pincét foglal magában.

Üzemeltetésre bérbe vehető:

A) verzió: borászattal együtt 1.7 Mft/hó

B) verzió: borászat nélkül 1,6 MFT/hó

 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen bizalommal:

Janovszky Barbara

info@janovszkyingatlan.com

+36 70 3908042

Lépjen velünk kapcsolatba!

5 + 5 =

Janovszky Barbara

Ingatlanközvetítő
+36-70-390-8042
info{at}janovszkyingatlan.com