PANZIÓ, ÉTTEREM, NYARALÓ, SZŐLŐ,  FELDOLGOZÓ ÜZEM ELADÓ

Balatonrendes, Veszprém vármegye

Ár
920 millió Ft
Alapterület
75.000 nm
Ingatlan állapota
új építésű
Kilátás
Balatonra panorámás
Parkolás
telken belül
Villany
van
Víz
van
Csatorna
van
Gáz
van

LEÍRÁS

Az alábbi vagyonelemeket kínáljuk eladásra egy csomagban:

•Feldolgozó épülete és berendezési tárgyai,
•Pince és berendezései,
•Étterem és panzió teljes felszerelésével,
•Nyaraló + pincéje és kert,
•2,7 hektár szőlő-kert-szántó és utak (Balatonrendes külterület),
•4,6 ha szőlő (új telepítés, Szentbékálla).

SZŐLŐTERÜLETEK:

Két területen, a Badacsonyi és a Balaton-felvidéki borvidéken terülnek el a borászatot megalapozó, magyar magántulajdonban lévő szőlőterületek. Mindkét terület „szőlő” művelési ág besorolású, déli, dél-nyugati lejtésű:

– Szentbékálla 4,6 hektár
Csodálatos környezetben a Kőtenger mellett terül el. Az egész tábla cca 20 ha, melynek alsó tagjában több helyrajzi számon található. Ez a terület 2017 év során újratelepítésre került, amely még nem fejeződött be teljesen (Chardonnay, Olaszrizling, Kékfrankos). A hátralévő támrendszer kialakítás munkák várhatóan-ben fejeződnek be. Ennek költsége az árban benne van. A domboldal déli tájolása és a szélvédett környezet kiváltképp alkalmas a kiváló minőségű borászati alapanyag előállítására.

– Balatonrendes 2,7 hektár (2,1 ha szőlő és udvar; 0,5 ha szántó)
Balaton környékének talán legszebb területe, de mindenki által elismerten a legjobb Szürkebarát ültetvénye. A terület 80%-a egyesítésre került a korábban rajta áthaladó önkormányzati út megvételét követően. 2012-ben telepítést hajtottunk végre (2100 m2 Furmint), így az aktív ültetvényhányad elérte az építési engedély megszerzéséhez szükséges egy helyrajzi számhoz tartozó terület 80%-át. A serdülőkorban lévő telepítés 2015-ben hozott először termést. A Kerekes dombról a Balaton felé lejtő ideális lejtésű terület garantálja a kiváló minőségű termést.
A domb lábánál a 71-es út felé eső részen 0,5 ha szántó található, amely a domb lábáig nyúlik.

Minőségi borainkkal több éttermet, vendéglátó egységet, borszaküzletet látunk el az ország több területén.

INGATLANOK:

Balatonrendes külterületen (Kerekes-domb) található egy feldolgozó üzem, egy melegkonyhás étterem, egy 6 szobás panzió és egy új építésű pince.

 

SZŐLŐFELDOLGOZÓ-BORTÁROLÓ-BORKEZELÓ ÜZEM:

Az üzem 170 m2 területen került kialakításra. Az egyik helyiségben a szőlő fogadására és feldolgozására alkalmas berendezések találhatóak, a másik helységben a bor tárolása, illetve a must erjesztése történik. Az épület hűthető-fűthető. A feldolgozáshoz, érleléshez, palackozáshoz, valamint a késztermék értékesítéséhez szükséges tárgyi eszközök, berendezések egy részét EMVA pályázaton nyert, valamint saját tőkéből finanszírozott összegből valósította meg a Kft. A cég rendelkezik a termékek előállításához szükséges engedélyekkel. A feldolgozó átépítésre kerül, élelmiszeripari üzem minősítés megszerzése a cél. A kivitelezési munkák 2018-ban fognak zárulni.

MELEGKONYHÁZ ÉTTEREM-PANZIÓ-PINCE

A 2017 májusában átadott panzió és melegkonyhás étterem helyén már korábban is, jól bejáratott étterem működött. A 2017 évben szerzett tapasztalatok igen kedvezőek, a nyári időszakban teljes kihasználtsággal működöttt.

Profi üzemeltető viszi mind a két részt, fix 10 éves szerződéssel.

Mögötte található a vele egybeépített hantolt pince, mely boltíves kialakításának köszönhetően hangulatos helyet adhat rendezvények, borkóstolók lebonyolítására.

A területhez tartozik a mellette található – 2017-ben felújított – NYARALÓ INGATLAN is, amely 4.000,- m2 kert, cca. 56 m2 ház, 30 m2 pincét foglal magában.

Üzemeltetésre bérbe is vehető:

A) verzió: borászattal együtt 1.7 Mft/hó

B) verzió: borászat nélkül 1,6 MFT/hó

 

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen bizalommal:

Janovszky Barbara

info@janovszkyingatlan.com

+36 70 3908042

Lépjen velünk kapcsolatba!

1 + 7 =

Janovszky Barbara

Ingatlanközvetítő
+36-70-390-8042
info{at}janovszkyingatlan.com